Terugblik op een bijzonder goed 2017

Between heeft op meerdere vlakken een bijzonder goed jaar achter de rug. De omzet en winstgevendheid groeiden harder dan verwacht. Zo hard dat Between is doorgedrongen tot de top van intermediairs in Nederland. In 2017 hebben de oprichters van Between ook weer een meerderheidsbelang verkregen in de groep. Dit meerderheidsbelang zorgt er voor dat wij nog wendbaarder zijn om het succes van 2017 de komende jaren verder uit te bouwen.

Het succes van Between danken wij aan onze relaties, maar wordt natuurlijk ook mogelijk gemaakt door de tomeloze inzet van onze medewerkers. Zij zijn iedere dag actief om de verwachtingen van onze opdrachtgevers, leveranciers en professionals waar te maken. In 2017 werkten 3.200 professionals dagelijks via Between Staffing Group. De belangrijkste ontwikkelingen binnen Between hebben wij voor u op een rij gezet.

 

Trots op

Wij kunnen op 2017 met trots terugkijken op de positieve binding met onze relaties en het vertrouwen dat zij hebben in Between. Wij zijn trots op…

Onze klanten

In 2017 hebben we als Between een aantal nieuwe klanten mogen verwelkomen zoals UWV, Stichting Inlichtingenbureau en CAK. Bestaande klanten zoals de Belastingdienst en het Ministerie van Buitenlandse Zaken vernieuwden de overeenkomst met Between. De Belastingdienst gunde voor de 3e keer op rij de mantel overeenkomst ICT aan Between en voor 2e keer op rij de mantelovereenkomst non-ICT.

Onze leveranciers en professionals

Leveranciersmanagement is een belangrijk speerpunt binnen Between. Between heeft een leveringsbetrouwbaarheid van 99,9% en dat is natuurlijk mede te danken aan de succesvolle samenwerking met onze leveranciers. Daarbij binden wij meer en meer zelfstandig professionals aan Between. In onze jaarlijkse enquête zien wij een toenemende tevredenheid onder leveranciers en professionals.

Onze medewerkers

Terugblik foto Betweeners Rianne en DeshaHet DNA van een Between medewerker (Betweener) is verder uitgekristalliseerd. Een Betweener is een winnaar in hart en nieren, een dienstverlener pur sang, een tikje eigenwijs en altijd een teamplayer. Een Betweener heeft het hart op de goede plaats en weet zijn of haar mening op een goede manier over de bühne te brengen. Het blijkt een zeldzaam DNA maar gelukkig weten we nog steeds echte Betweeners te vinden en te binden. Onze medewerkers staan altijd klaar om de klus te klaren en daar zijn we bijzonder trots op.

 

In 2017 wederom een recordomzet

Terugblik grafiek omzetIn 2017 is de bruto omzet van Between Staffing Group gegroeid met ruim 58% naar € 229 miljoen (2016: € 145 miljoen). Vanaf 2013 is de omzet ieder jaar met gemiddeld 47% gestegen. Deze groei sinds 2013 ligt ver boven het marktgemiddelde van 5% groei van brokers en intermediairs in Nederland.

De maatschappelijke betrokkenheid van Between uit zich onder andere in een jaarlijkse donatie aan een goed doel. Afgelopen jaar hebben de between medewerkers gekozen voor een donatie aan KIKA.

 

Voor de 2e keer op rij FD Gazellen

In november 2017 werd Between voor de 2e achtereenvolgende keer FD Gazelle. In regio West eindigde Between op de 11e plaats in de categorie grote ondernemingen. Gezien onze omzetgroei in 2017 verwachten wij voor 2018 een derde achtereenvolgende FD Gazellen Award.

 

Overname FastFlex

Portret Marc Loo en Rein BuijtelaarDe overname van FastFlex was in meerdere opzichten een logische stap voor Between. Het klantenportfolio van FastFlex is complementair aan die van Between. FastFlex is gespecialiseerd in contractmanagement en Between heeft de focus op het vinden van geschikte kandidaten voor tijdelijke ICT-functies. Een overname heeft altijd impact op de betreffende organisaties maar de no-nonsense cultuur van beide organisaties maakte de stap tot overname een stuk makkelijker. Door deze overname is het netwerk van leveranciers en professionals uitgebreid en kunnen wij onze relaties een nog betere dienstverlening aanbieden.

 

Between vaart weer haar eigen koers

Between in handen van de oprichtersDoor een wijziging in de aandeelhoudersverhouding hebben de oprichters van Between weer een meerderheidsbelang genomen in Between. Devoteam SA heeft haar belang teruggebracht van 75% naar 35%. Voor Between is het van belang Devoteam SA als aandeelhouder te houden om via het netwerk de internationale groei ambities te verwezenlijken.

 

Jobcatcher

Op 1 april 2017 is het vacatureplatform Jobcatcher live gegaan. Jobcatcher brengt vraag naar en aanbod van geschikte kandidaten voor interim-functies bij elkaar. Leveranciers en professionals hebben gratis toegang tot dit platform. In december 2017 bezochten al meer dan 3.000 unieke bezoekers deze website. Alle merken van Between Staffing Group en KPN Consulting maken gebruik van dit platform om aanvragen uit te zetten. In 2018 wordt het platform verder ontwikkeld met behulp van blockchain technologie tot een open platform waarop iedereen aanvragen kan plaatsen.

 

Nieuwe website Between.com

De website Between.com is in maart 2017 volledig vernieuwd. Een fris nieuw ontwerp en gericht op onze drie doelgroepen: opdrachtgevers, leveranciers en professionals. Een belangrijke toevoeging is de werkenbijbetween.com pagina om, vanwege de groei, nieuwe Betweeners aan te trekken.

 

Ontwikkelingen in de markt en strategie

Door de aankoop van FastFlex behoort Between Staffing Group in omzet/aantal contracten tot een van de vijf grootste IT-intermediairs en brokers van Nederland. We verwachten dat de consolidatie binnen de sector niet ten einde is. De mogelijkheden om via gerichte acquisities te groeien houden wij scherp in de gaten. De focus ligt echter op autonome groei door het vergroten van onze toegevoegde waarde en onze ‘Triple I focus’. De Triple I focus bestaat uit Innovatie, Internationalisatie en Integratie.

2017 was een jaar vol mooie ontwikkelingen en benutte kansen. Het jaar 2018 zijn we vol energie en ambitie ingegaan en de eerste successen zijn ook dit jaar al weer bereikt en gevierd.

Rein Buijtelaar

Rein Buijtelaar
chief executive officer