Terugblik op een succesvol 2016

Het jaar 2016 ligt inmiddels weer achter ons. Een jaar waarin wederom veel is gebeurd. Een greep uit de meest opvallende en ingrijpende gebeurtenissen.

In 2016 wederom fenomenale groei

Sinds 2013 is de bruto omzet van Between Groep bijna verdrievoudigd. In 2016 groeide de bruto omzet met 42% naar € 145 miljoen. Deze groei werd vooral gedreven door in 2015 gewonnen mantelovereenkomsten bij Rijkswaterstaat en Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI).

 

Een nieuw kantoorpand voor Between

Between kantoorBetween Groep verhuisde per 1 juli 2016 naar een nieuwe en voor het eerst naar een andere locatie dan moederbedrijf Devoteam Nederland. In het nieuwe pand in Amsterdam hebben we getracht onze visie over de wijze van samen werken vorm te geven middels een centrale grote semiprofessionele keuken met daar omheen in een grote industrieel ingerichte ruimte 34 vaste werkplekken, 16 flexibele werkplekken en drie vergaderruimten. De koffie bij Between is nu al legendarisch en trekt klanten, leveranciers en medewerkers dagelijks naar ons kantoor. Wees welkom en probeer zelf de café latte eens, volgens kenners absolute top en in ieder geval een plaatje om gemaakt te zien worden! De verhuizing is ook gebruikt om alle ICT-systemen in de “cloud” te plaatsen en de ondersteuning op dit gebied onder te brengen bij een gespecialiseerde partij. De nieuwe locatie biedt voldoende ruimte om de groeiambities van de komende jaren onderdak te bieden.

 

FD Gazellen Award voor Between Groep

FD Gazellen AwardsBetween won in 2016 een FD Gazellen Award en eindigde in deze verkiezing van snelst groeiende ondernemingen in Nederland als achtste in de groep grote ondernemingen in de regio West. En dat is iets waar het hele team Between trots op kan zijn! En met de groei van 2016 lijkt de FD Gazellen Award van 2017 al weer binnen handbereik.

 

Ongelofelijk goed eerste jaar voor Yellow Friday

Logo Yellow FridayDochteronderneming Yellow Friday beleefde haar eerste jaar en hoe! Onder bezielende leiding van Henny van Ginkel, met een vernieuwend recruitment model, solide samenwerkingsverbanden, gewonnen aanbestedingen en klinkende groeicijfers lijkt een succesvol 2017 nu al gegarandeerd. De omzet over 2016 kwam uit op ruim € 6,6 miljoen. Ruim boven de doelstellingen. In 2017 wordt meer dan een verdubbeling van de omzet verwacht.

 

Treefold HR Solutions uit de startblokken

Treefold logoMede gezien de mogelijke gevolgen van de Wet DBA is Treefold HR Solutions gestart om zodoende zzp’ers die volgens de nieuwe wetgeving uitgekwalificeerd worden als zelfstandig ondernemer toch de mogelijkheid te bieden opdrachten via Between en Yellow Friday te kunnen verrichten waarbij de verloning door Treefold wordt verricht. Ook professionals die worden gevonden bij UWV en jobboards zoals Monsterboard en die geen ambitie hebben om als zelfstandig ondernemer aan de slag te gaan kunnen door Treefold worden gefaciliteerd. De eerste medewerkers werden in 2016 verloond in het nieuw gestarte payroll bedrijf Treefold HR Solutions en een samenwerking met UWV is vormgegeven om ook werkloze ICT-professionals aan de slag te helpen. Deze samenwerking heeft al de eerste concrete resultaten opgeleverd.

 

Nieuwe en bestaande klanten kiezen voor Between

BetweenNieuwe klanten zoals Universiteit Leiden en Provincie Noord-Holland werden welkom geheten en bestaande klanten zoals het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Ministerie van Algemene Zaken en de Raad voor de Rechtspraak gunden wederom mantelovereenkomsten aan Between. Yellow Friday won als exclusief onderaannemer van verschillende system integrators Logius, DUO Groningen en KOOP (Binnenlandse Zaken).

 

Markt en strategie

We zien een consolidatieslag in de markt van brokers en intermediairs gaande. Zo heeft H2 Equity Partners de firma’s Myler en Jenrick ingelijfd en is de fusie van Source en HeadFirst uiteindelijk rondgekomen. Een groot deel van de rijksoverheid heeft tijdens de aanbestedingen gekozen voor system integrators als mantelpartijen dan wel voor samenwerkingsverbanden van kleinere niche spelers al dan niet met een intermediair. In de private sector lijken de grote uitzenders zoals Randstad en Manpower steeds meer terrein te winnen als intermediair dan wel Managed Service Provider (MSP).

Deze trends maken duidelijk dat Between een duidelijk profiel zal moeten kiezen om onderscheidend te blijven. Dat doen we door duidelijke keuzes te maken. Allereerst is de ICT-branche ons thuis en focus. In 2017 zoeken we verdere verdieping in de ICT om nog beter inhoudelijk onze opdrachtgevers te kunnen adviseren. Het verder verdiepen van de inhoudelijke kennis faciliteren we door recruiters in 2017 per vakgebied te laten netwerken en zoeken. Recruiters bieden we daarnaast vakinhoudelijke trainingen aan om meer kennis van het ICT-vakgebied waarin zij actief zijn op te doen.

Daarnaast houden we vast aan onze visie om altijd te kiezen voor totale marktontsluiting voor onze opdrachtgevers met gelijke kansen voor iedereen. Dit in tegenstelling tot sommige uitzenders die vaak slechts een beperkt aantal leveranciers laat aansluiten. Deze totale marktontsluiting zullen we in 2017 nog duidelijker dan voorheen over het voetlicht bij onze klanten moeten brengen. Nu worden intermediairs nog door te veel opdrachtgevers gezien als partijen die louter zzp’ers leveren.

Al met al was 2016 een succesvol jaar. Het jaar 2017 is weer een jaar vol kansen. Vanuit Between, Yellow Friday en Treefold wensen wij u een succesvol 2017!

 

Rein Buijtelaar

Rein Buijtelaar
algemeen directeur