Between

De succesvolle verbinding
tussen organisaties en talent

Bekijk onze meest recente aanvragen

In 2017 hebben we al {{ counter }} aanvragen voor onze klanten in behandeling mogen nemen (2587 in 2016)

Niet de opdracht gevonden waar u naar zocht?

Een transparante arbeidsmarkt voor iedereen

Between verzekert u altijd van de juiste medewerker tegen de beste voorwaarden

Mensen tot elkaar brengen en met elkaar verbinden doen wij sinds 2000. Onze klantadviseurs en recruiters spannen zich iedere dag enthousiast voor u in om de optimale balans te vinden tussen de vraag naar en het aanbod van tijdelijke medewerkers. 

Als opdrachtgever kunt u er daarom op rekenen dat wij precies die ene kandidaat voor u vinden die uw project naar een hoger plan tilt of uw belangrijke opdracht tot een goed einde brengt. En bent u zelf zzp’er of hebt u medewerkers in dienst voor wie u een opdracht zoekt? Dan helpen wij u of uw medewerker graag aan een interessante tijdelijke functie of uitdagend project.

Inhuur van tijdelijke medewerkers brengt veel aspecten met zich mee waar u als opdrachtgever in de dagelijkse praktijk misschien niet direct aan denkt. Ook hierbij staan wij u met raad en daad terzijde. Van advies over de almaar veranderende wetgeving en de zekerheid dat u het juiste tarief betaalt voor uw inhuur. Tot aanbevelingen omtrent uw inhuurproces en het opstellen van heldere functieprofielen.

Wij hanteren bij onze werkwijze de persoonlijke aanpak. Onze medewerkers staan daarom altijd voor u klaar en staan u graag te woord.

Want persoonlijk contact leidt uiteindelijk tot de mooiste resultaten.

 

En voor actuele informatie volgt u Between op LinkedIn:

 

Dit is wat ons op het moment bezighoudt

Lees over wat er gebeurt bij Between en in de wereld van tijdelijke inhuur

Modelovereenkomst vervangt VAR

Door Vincent van der Mark op 2-2-2016

DIEMEN, 2 februari 2016 - De kogel is door de kerk, een stelsel van modelovereenkomsten vervangt VAR (Verklaring Arbeid Relatie) per 1 mei 2016. In de Eerste Kamer heeft een ruime meerderheid voor de afschaffing van de VAR gestemd. Dat betekent dat ZZP'ers en hun opdrachtgevers vanaf 1 mei aanstaande moeten gaan werken met modelovereenkomsten van de Belastingdienst. Staatssecretaris Wiebes heeft aangegeven dat ZZP'ers en hun opdrachtgevers een heldere uitleg van de Belastingdienst krijgen en dat er een overgangstermijn geldt tot 1 januari 2017.

 

Wiebes VAR Modelovereenkomst

Overgangsperiode

De overgangsperiode houdt in dat de Belastingdienst in deze periode nog niet zwaar zal controleren, zodat opdrachtgevers en opdrachtnemers de gelegenheid hebben hernieuwde contractuele afspraken te maken. Echter als misstanden worden geconstateerd tijdens of na de overgangsperiode dan kan dit wel tot een naheffingsaanslag leiden over de overgangsperiode. Een echte overgangsperiode is het niet. Wij adviseren u dan ook nu deze overgangsperiode niet af te wachten.

 

De realiteit

De overheid schermt met het feit dat een modelovereenkomst niet verplicht is en adviseert deze alleen te gebruiken in de situaties dat het onzeker is of sprake is van een arbeidsrelatie. De realiteit zal zijn dat een opdrachtgever niet verrast wil worden door naheffingen en in alle gevallen zekerheid wil hebben over de vraag of sprake is van zelfstandigheid. Alleen een modelovereenkomst kan hier zekerheid in geven. Als ZZP'er zal je voor vrijwel iedere opdracht geconfronteerd worden met een modelovereenkomst.

Ik wil u als specialist op dit gebied dan ook adviseren om u als ZZP'er of opdrachtgever alvast voor te bereiden op de invoering van de modelovereenkomst. Meer informatie omtrent dit onderwerp kunt u vinden in het whitepaper dat ik speciaal hiervoor heb opgesteld. Hierin staan ook mijn contactgegevens mocht u na het lezen van het whitepaper nog vragen hebben.

 

Download whitepaper

 


mr. drs. Vincent van der Mark RA
financieel directeur bij Between

 

Nieuws
Modelovereenkomst
VAR
Wiebes