Between

De succesvolle verbinding
tussen organisaties en talent

Bekijk onze meest recente aanvragen

In 2017 hebben we al {{ counter }} aanvragen voor onze klanten in behandeling mogen nemen (2587 in 2016)

Niet de opdracht gevonden waar u naar zocht?

Een transparante arbeidsmarkt voor iedereen

Between verzekert u altijd van de juiste medewerker tegen de beste voorwaarden

Mensen tot elkaar brengen en met elkaar verbinden doen wij sinds 2000. Onze klantadviseurs en recruiters spannen zich iedere dag enthousiast voor u in om de optimale balans te vinden tussen de vraag naar en het aanbod van tijdelijke medewerkers. 

Als opdrachtgever kunt u er daarom op rekenen dat wij precies die ene kandidaat voor u vinden die uw project naar een hoger plan tilt of uw belangrijke opdracht tot een goed einde brengt. En bent u zelf zzp’er of hebt u medewerkers in dienst voor wie u een opdracht zoekt? Dan helpen wij u of uw medewerker graag aan een interessante tijdelijke functie of uitdagend project.

Inhuur van tijdelijke medewerkers brengt veel aspecten met zich mee waar u als opdrachtgever in de dagelijkse praktijk misschien niet direct aan denkt. Ook hierbij staan wij u met raad en daad terzijde. Van advies over de almaar veranderende wetgeving en de zekerheid dat u het juiste tarief betaalt voor uw inhuur. Tot aanbevelingen omtrent uw inhuurproces en het opstellen van heldere functieprofielen.

Wij hanteren bij onze werkwijze de persoonlijke aanpak. Onze medewerkers staan daarom altijd voor u klaar en staan u graag te woord.

Want persoonlijk contact leidt uiteindelijk tot de mooiste resultaten.

 

En voor actuele informatie volgt u Between op LinkedIn:

 

Dit is wat ons op het moment bezighoudt

Lees over wat er gebeurt bij Between en in de wereld van tijdelijke inhuur

Van rechtszekerheid naar onzekerheid en risico’s op gevangenisstraf

Door Vincent van der Mark op 25-2-2016

DIEMEN, 25 februari 2016 - De vervanging van de VAR door de modelovereenkomsten per 1 april 2016 is een feit. Maar van duidelijkheid is allerminst sprake. Het begrip werkgeverschap en daarmee de vraag of er fiscaal gezien sprake is van zelfstandigheid of een dienstbetrekking is situatie afhankelijk en laat zich moeilijk vangen in een ‘model-’overeenkomst.

 

ModelovereenkomstOnduidelijk

Daarnaast is het niet van alle variabelen duidelijk wat voor een impact het heeft en waar de grens ligt tussen zelfstandigheid en dienstbetrekking. Een voorbeeld is de looptijd van de (achtereenvolgende) opdrachten bij een opdrachtgever. Als een ZZP-er 5 jaar voor een opdrachtgever werkt, is hij/zij dan te afhankelijk en wordt een dienstverband aanwezig geacht? Of is hij/zij dan een goede ondernemer die zijn/haar klant weet te binden, zoals ook de grotere ondernemingen dat proberen?

 

Onzekerheid

Echter, de (rechts-)onzekerheid gaat nog een stap verder dan puur het fiscale vraagstuk. In een van haar nieuwsberichten merkt Fiscount terecht op dat het handelen volgens bepaalde reeds goedgekeurde overeenkomsten kan leiden tot een gevangenisstraf:

“De Belastingdienst heeft overeenkomsten goedgekeurd waarin staat dat de opdrachtnemer de opdrachtgever vrijwaart voor eventuele boetes of naheffingen van de Belastingdienst. Een opdrachtgever mag de loonheffing verhalen, maar de premies werknemersverzekeringen en de bijdrage Zvw niet. Een dergelijk verhaalbeding in een overeenkomst is nietig. Sterker nog, als de opdrachtgever de premies toch verhaalt, krijgt hij een gevangenisstraf of een geldboete.”

Met andere woorden het wordt er allemaal niet eenvoudiger op. Goede voorbereiding en voorlichting vooraf is essentieel om nare verrassingen achteraf te voorkomen. 

 

Download het whitepaper

We volgen de ontwikkelingen op de voet. Het eerder gepubliceerde whitepaper hebben we geactualiseerd. Download het whitepaper voor meer informatie over modelovereenkomsten. Hierin staan ook mijn contactgegevens mocht u na het lezen van het whitepaper nog vragen hebben.

 

Download whitepaper

 


mr. drs. Vincent van der Mark RA
financieel directeur bij Between

 

Nieuws
Modelovereenkomst
VAR
Whitepaper
Wiebes