Kika donatie

Jaarlijks kiezen de medewerkers van Between een goed doel uit om te steunen. Dit keer kwam KiKa met de meeste stemmen uit de bus. KiKa heeft als doel de genezingskans van kinderkanker te vergroten van 75% naar 95%. 

In Nederland krijgen jaarlijks 550 kinderen kanker tegenover 100.000 volwassenen per jaar. Kinderkanker is een ander soort kanker dan bij volwassenen. Behandelingen voor volwassenen slaan niet aan bij kinderen. Er zijn ook nog eens 50 verschillende soorten kinderkanker waardoor het nog lastiger is om een middel te vinden dat kinderkanker de wereld uit helpt.

Onderzoek

Onderzoekscentrum KiKa

Wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker

De enige mogelijkheid om de strijd aan te gaan tegen kinderkanker is door het doen van wetenschappelijk onderzoek. KiKa werft fondsen die ten goede komen aan wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Momenteel loopt er een onderzoek naar de meest voorkomende kankersoort bij kinderen; Acute Lymfatische Leukemie (ALL). Ongeveer 60 kinderen per jaar krijgen ALL (bloedkanker). Ongeveer 40% van deze kinderen krijgen veel last van bijwerkingen van de behandeling. Dit onderzoek wil bevestigen dat, door het toevoegen van een lage hoeveelheid lichaamseigen stof aan de behandeling, nare bijwerkingen sterk kunnen worden verminderd. Als blijkt dat bijwerkingen kunnen worden voorkomen, worden daarmee ongeveer 23 patiënten per jaar geholpen.

Donatie Between

Between-KiKa-cheque

Silvia van der Aardweg (KiKa) neemt de cheque in ontvangst van Rein Buijtelaar (Between)

Dankzij de keuze van de medewerkers en daarmee de donatie van Between kan meer onderzoek naar kinderkanker en specifiek Acute Lymfatische Leukemie (ALL) mogelijk worden gemaakt.

Lees verder over Between.