Recruiter aan het woord: Vicky Brokmann - Between Staffing
4951
post-template-default,single,single-post,postid-4951,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Recruiter bij Between

Met cv’s schuiven alsof er robots aan het werk zijn, dat is niet de manier hoe wij werken. Onze recruiters werken allemaal op een andere, maar persoonlijke, manier, zoals mensen dat doen. Wij vroegen onze recruiter, Vicky, hoe zij precies aan de slag gaat. Zij geeft een kijkje in haar werk en vertelt waar zij voldoening uit haalt.

Waarom werk jij als recruiter?

“Voordat ik aan de slag ging als recruiter, werkte ik in de mode. Iets totaal anders. In dit werk miste ik het contact met mensen en daadwerkelijk iets betekenen voor mensen. Om deze reden ging ik op zoek naar iets anders en keek ik eigenlijk gelijk naar recruitment. Als recruiter ben je dagelijks in contact met mensen, dat is iets wat mij enorm aanspraak. Een kandidaat blij maken met een nieuwe opdracht is iets waar ik nu mijn voldoening uit haal. Ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor de professionals waarmee ik contact heb. Het matchen van vraag en aanbod is iets dat ik dagelijks doe en waar ik elke dag energie van krijg. Een passende opdracht voor de professional en de juiste kandidaat voor de opdrachtgever.”

Hoe ga jij te werk als recruiter?

“Vanuit de opdrachtgever krijg ik een aanvraag voor een bepaalde functie. Ik neem dan altijd contact op met de manager van de opdrachtgever om uit te zoeken wat hij/zij precies zoekt voor de functie. Op deze manier leer ik de wensen van de opdrachtgever kennen. Doordat ik de wensen ken, kan ik gericht op zoek gaan naar een kandidaat en is de kans groter dat ik een juiste match maken voor beide partijen. Dat is voor mij ook een belangrijk punt: beide partijen moeten blij zijn. De professional wil ik helpen aan een uitdagende opdracht. De opdrachtgever wil ik een kandidaat aanbieden met de juiste kennis.”

Wat maakt jou anders dan je collega’s van recruitment?

“Momenteel ben ik 1,5 jaar in dienst bij Between Staffing als recruiter. In deze jaren heb ik een groot netwerk van leveranciers en zzp’ers opgebouwd. Hierdoor weet ik altijd welke leverancier/zzp’er ik kan benaderen voor een aanvraag. Als een recruiter heb je niet alle inhoudelijke kennis over elke functie, maar door een goede samenwerking kom je een heel eind. Door goed contact te hebben met leveranciers en zpp’ers die wel de kennis hebben en graag delen, lukt het mij vaak alsnog om de perfecte match te maken. Daarnaast heb ik door mijn opgedane recruitment kennis geleerd hoe ik een cv op de juiste manier naar voren kan brengen. Zo kan ik een kandidaat helpen zijn/haar beste zelf te tonen aan een opdrachtgever.”

Ben je benieuwd wat Vicky voor jou kan betekenen? Neem contact met haar op via vicky.brokmann@between.com. Of wil je ook aan de slag als recruiter bij Between? Bekijk onze vacature en wellicht ben jij de volgende die zijn/haar verhaal deelt.