Als zzp’er werken bij de overheid

Werken bij de overheid klinkt misschien heel spannend en dat kan ook zo zijn, maar er zijn ook enorm veel mogelijkheden. Het werk is divers en de beschikbare zzp opdrachten worden over het algemeen snel vervuld. Er zijn ook altijd veel zzp opdrachten beschikbaar en daarom zit er altijd wel een opdracht voor jou tussen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Misschien denk je bij werken bij de overheid alleen aan werken voor ministeries in Den Haag. Dit is echter niet het geval, onder de overheid vallen nog veel meer potentiële opdrachtgevers zoals gemeenten, provincies, waterschappen, andere overheden en ministeries. De opdrachten zijn divers en uitdagend, zo zijn er opdrachten voor projecteiders, applictiebeheerders, ontwikkelaars en nog veel meer. Kortom ‘de keuze is reuze!’.

HeadFirst heeft een mooie, gezonde spreiding van opdrachtgevers in verschillende branches, waaronder veel overheidsorganisaties. Denk hierbij aan het ministerie van Financiën, het ministerie van Defensie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Werk je als zelfstandig professional en heb je interesse in een uitdagende zzp opdracht? Dan ben je bij HeadFirst zeker aan het juiste adres. Bij het kopje ‘opdrachten’ vind je de opdrachten openbaar staan, wil je reageren op een opdracht schrijf je dan eerst in via ons platform Select.

Voordelen voor werken bij de overheid?

  • Als zzp’er werken bij de overheid heeft een paar voordelen.

Toegevoegde waarde voor de maatschappij

Werken bij de overheid kan extra motiverend en inspirerend zijn. Het werk dat je doet kan betrekking hebben op de gehele maatschappij. Op deze manier ben je voor de gehele maatschappij echt een toegevoegde waarde.

  • Veel beschikbare opdrachten

Bij de overheid zijn over het algemeen veel beschikbare opdrachten. Dit komt doordat het werk nooit klaar is, start je dus bij de overheid met een tijdelijke opdracht dan is de kans groot dat je nogmaals in aanmerking komt voor een opdracht bij de overheid.

  • Goede invulling op je CV

Werken bij de overheid kan natuurlijk zorgen voor een nog beter. De overheid accepteert natuurlijk niet zomaar iedere sollicitant, po het moment dat je door de selectie komt betekend dit dat je dergelijke kwaliteiten beheert.

Wil jij ook graag aan de slag zzp’er bij de overheid? Vergeet dan niet te kijken bij opdrachten voor een actueel overzicht van tijdelijke opdrachten.