Hoe je eenvoudig freelance opdrachten vindt

De opties als freelancer

Heb je de stap gemaakt, de loondienst achter je gelaten en je ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Dan ben jij een freelancer. Maar zonder freelance klussen heb je nog geen inkomen. Als freelancer is het daarom van groot belang dat jij op zoek gaat naar opdrachten. Graag helpen wij jou bij deze volgende stap. Er zijn namelijk genoeg opdrachten te vinden. Soms zoveel dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Je hebt verschillende platformen waarop je kunt kijken, partijen die je kunt benaderen en technieken die je kunt toepassen. Opties genoeg om freelance opdrachten te zoeken. Wij helpen je dan ook graag bij het vinden van de júiste opdracht, zodat jij een goede start maakt als zzp’er.

freelance opdrachten zoeken
Freelance opdrachten vinden

Freelance opdrachten zoeken

Maar waar begin je? Binnen de Nederlandse arbeidsmarkt zijn de vacaturesites niet meer weg te denken wanneer je als freelancer een opdracht zoekt. Een van de meest toegankelijke manier is dan ook om op zulke websites te kijken. Daarnaast zijn er websites, zoals Flexnieuws, die het laatste nieuws rondom de freelancer arbeidsmarkt delen. Op deze websites lees je vaak over de mogelijkheid tot nieuwe opdrachten. De eerste stap is dus om je te oriënteren. Hierbij is het belangrijk dat je weet naar wat voor opdrachten je zoekt. Er zijn namelijk genoeg websites die zich richten op een specifiek gebied en vanuit dit gebied opdrachten aanbieden. Dit maakt het zoeken naar freelance opdrachten een stuk eenvoudiger en sneller.

Verschillende platformen voor freelance opdrachten

Het bekendste vacatureplatform is misschien wel Indeed. Echter worden hier voornamelijk nieuwe medewerkers in vast dienstverband gezocht. Als freelancer moet je dus op zoek naar andere websites. Dit is geen lastige taak. Typ in Google “freelance opdrachten vinden” en je ontdekt honderden verschillende platformen. De kunst is om te ontdekken welk platform het best aansluit bij wat jij zoekt. Ben jij een ICT’er en op zoek naar zzp opdrachten in de ICT? Dan is Jobcatcher een goede start. Hier worden dagelijks nieuwe opdrachten geplaatst. Dit zijn voornamelijk ICT opdrachten, maar ook voor non-ICT kun je er terecht.

Eenvoudig freelance opdrachten vinden

Freelance opdrachten bij de overheid

Misschien heb je ook al een idee van de organisatie waar jij aan de slag wilt als freelancer, zoals de overheid. Echter is het niet altijd mogelijk om direct met overheidsorganisaties te schakelen. Dit komt omdat zij afspraken met bedrijven, zogenoemde brokers, hebben gemaakt die de inhuur van professionals overnemen. Om dus aan de slag te kunnen bij de overheid moet je schakelen met een tussenpartij, zoals Between. Een tussenpartij brengt zeker voordelen met zich mee. Je hebt namelijk toegang tot een uitgebreid netwerk van opdrachtgevers wat het makkelijker maakt om nieuwe opdrachten te vinden. Als startende freelancer is het dan ook zeker aan te raden om brokers in de gaten te houden, zodat jij weet welke opdrachten beschikbaar komen.

Freelance ICT-opdrachten

Dagelijks komen er nieuwe opdrachten beschikbaar. De vraag naar nieuwe talenten is dan ook groot. Dit geldt voornamelijk voor ICT-professionals. Ben jij een data analist, netwerkbeheerder of scrum master? Dan vind je eenvoudig een freelance opdracht die bij jou past. Dit komt doordat er meer dan genoeg platforms zijn die zich richten op ICT freelancers. Jobcatcher is een van deze platforms. Dagelijks vind je hier de nieuwste ICT-opdrachten van diverse opdrachtgevers. Er staan opdrachten op van de overheid, verschillende banken en kennisinstanties. Wellicht zit jouw volgende uitdaging erbij.

ict freelance opdrachten vinden
Jouw volgende freelance opdracht

Jouw volgende opdracht

Ben je klaar voor de volgende stap? Bij Between helpen je graag bij het vinden van de juiste opdracht. Wij zijn, zoals eerder benoemd, een tussenpartij voor opdrachtgevers en professionals. Hierdoor hebben wij een groot netwerk van opdrachtgevers die op zoek zijn naar talenten zoals jij. Je kunt met ons contact opnemen om de mogelijkheden te bespreken, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar opdrachten. Op het Jobcatcher platform plaatsen wij alle aanvragen die wij van onze opdrachtgevers binnenkrijgen. Neem een kijkje op Jobcatcher of bel ons op. Wij helpen je graag bij je zoektocht!

Over Between

Sinds 2000 zetten wij ons in om de juiste verbinding voor zzp’ers te maken. De juiste opdracht die perfect bij hun vaardigheden en ervaring past. Via ons kun je terecht bij veel interessante opdrachtgevers. Wil je aan de slag bij een grote multinational, bij de overheid of misschien een provincie? Wij maken het mogelijk. Wij werken met een persoonlijke aanpak en zetten ons in voor jou in. Wij helpen jou bij het vinden van een opdracht waar je goed aan de slag kan. Neem contact met ons op en ontdek de mogelijkheden!

Contactformulier Between

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volg ons:

Recruitment

Tel: (023) 56 856 30
recruitment@nl.between.com

Contracting

Tel: (023) 56 856 30
contracting@nl.between.com

Financiën

Tel: (023) 56 856 30
finance@nl.between.com