Werk zoeken als zzp’er

Werken als zzp’er

Je bent langs de Kamer van Koophandel (KVK) geweest, het papiertje is ondertekend en je hebt je btw-nummer ontvangen. Je eigen onderneming staat nu officieel ingeschreven als eenmanszaak of bv. Dit betekent dat jij als zzp’er/freelancer aan de slag kunt. Het enige dat jou nog rest is het vinden van werk. Werk zoeken als zzp’er kan op verschillende manieren, maar meestal werk je met opdrachten. Een tijdelijke klus die je voor een werkgever uitvoert. Een zzp opdracht kan een aantal dagen zijn, een aantal maanden of soms zelfs een heel jaar. Je kiest zelf met welke opdracht jij aan de slag gaat als zzp’er.

werk zoeken als zzp'er

Werk zoeken als zzp’er met interim opdrachten

Als zzp’er is het jouw taak om op zoek te gaan naar werk. Het vinden van zzp opdrachten kan heel eenvoudig zijn. Soms vind je via een vriend of via een kennis een uitdagende opdracht. Soms moet je er zelf iets meer moeite voor doen. Dit kan bijvoorbeeld via vacatureplatforms. Dit is een van de meeste toegankelijke manier om als zzp’er werk te vinden. Je maakt een account aan, je scant de websites op vacatures die bij jou passen en je biedt jezelf aan. Let hierbij op dat jouw cv aansluit op de opdrachteisen. Vaak zijn de eisen die bij een opdracht worden gezet leidend. Voorkom dus een teleurstelling en reageer alleen op opdrachten die echt bij jou passen.

Opdrachtgevers voor zzp’ers

Steeds meer bedrijven nemen zzp’ers in dienst. Dit komt vaak omdat het voor een bedrijf goedkoper is. Vaste krachten zijn doorgaans namelijk duurder vanwege loonheffingen, vakantiedagen, bonussen en doorbetaling bij ziekte. Zzp’ers zijn flexibel in te zetten en leveren een hoge kwaliteit op. Er zijn een aantal opdrachtgevers die populair zijn onder zzp’ers. In de top scoren Shell, Rijksoverheid en de politie hoog. Maar ook de NS, ING en Philips zijn favorieten. Als zzp’er kun je bij veel interessante opdrachtgevers terecht, bij zowel kleine als grote organisaties.

Werken in de ICT als zzp’er

In Nederland is 20% van alle zzp’ers een ICT’er, volgens gegevens van CBS in 2019. Het aanbod van ICT opdrachten is enorm, dus als zzp’er in de ICT zit jij goed. Is jouw specialiteit Java, SAP of SharePoint? Dan kom jij eenvoudig aan het werk als zzp’er. Dit komt doordat er genoeg opdrachten op de markt zijn waarop jij kunt reageren. Wil je overzichtelijk de nieuwste ICT opdrachten zien van diverse populaire opdrachtgevers? Dan is Jobcatcher het platform waar jij terecht kunt. Dagelijks vind je hier de nieuwste opdrachten van bijvoorbeeld verschillende overheidsorganisaties en kennisinstellingen. Wellicht vind jij binnenkort jouw eerst opdracht als zzp’er!

Over Between

Sinds 2000 helpen wij zzp’ers met het vinden van de juiste opdracht. Wij verbinden namelijk opdrachtgevers met zzp’ers. Via ons krijg je toegang tot veel interessante opdrachtgevers, zoals de overheid en verschillende banken. Hieronder vallen non-ICT functies, maar voornamelijk ICT functies. Dit komt doordat Between gespecialiseerd is in de ICT. Wij werken met een persoonlijke aanpak zodat wij jou zo goed mogelijk kunnen helpen. Wij helpen je bij het vinden van een opdracht die goed bij jou past. Hierdoor kun jij met een gerust hart aan het werk als zzp’er.

Contactformulier Between

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Volg ons:

Recruitment

Tel: (023) 56 856 30
recruitment@nl.between.com

Contracting

Tel: (023) 56 856 30
contracting@nl.between.com

Financiën

Tel: (023) 56 856 30
finance@nl.between.com