Between ontvangt DJI impact oorkonde - Between Staffing
3442
post-template-default,single,single-post,postid-3442,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
DJI Impact Award

Between is genomineerd voor de DJI impact award voor leveranciers, omdat we op een bijzondere wijze invulling hebben gegeven aan de verbinding met de maatschappelijke opdracht van DJI. Met trots laten we weten dat we gisteravond de oorkonde mee naar huis mochten nemen.  Samen met Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) hebben wij een workshop ontwikkeld over zelfstandig ondernemerschap die onze medewerkers van Between in detentie (gaan) geven. We informeren gedetineerden over de acties die zij moeten uitvoeren om succesvol zelfstandig te kunnen ondernemen na detentie.

Between is ruim 4 jaar leverancier van DJI voor het plaatsen van tijdelijk ICT-personeel. Op dit moment vervullen ongeveer 4.500 professionals via Between een opdracht. Een substantieel deel van de professionals werkt als zelfstandige. We kennen de wereld van zzp’ers dan ook heel erg goed. Wij weten wat de voor-en nadelen van zelfstandig werken zijn, maar ook wat de valkuilen en aandachtspunten zijn.

Bijdrage leveren aan nieuwe start
De verbinding van de gedetineerden met de buitenwereld speelt een steeds grotere rol. De gedetineerde is onderdeel van de maatschappij. De juiste handvaten en perspectieven vergroten de kans dat gedetineerden na detentie een succesvol bestaan opbouwen in de maatschappij. Wij bieden een aantal van die handvaten door kennis over het zelfstandig–ondernemerschap te delen met deze groep professionals. Between vindt het geweldig om als leverancier een bijdrage te leveren aan een nieuwe start van gedetineerden. Immers iedereen verdient een tweede kans.

Deelnemers worden geprikkeld tijdens workshop  
Samen met PI Nieuwegein heeft Between een zeer interactieve en interessante workshop ontwikkeld, waarin we door middel van korte presentaties, brainstormen, aansprekende filmpjes en rollenspellen de deelnemers kennis laten maken met instanties zoals UWV, Kamer van Koophandel en de Belastingdienst en de noodzakelijke processtappen om een succesvolle zzp’ er te worden. Beroepen als glazenwasser, schoonmaker en schilder zijn als voorbeeld genomen. De deelnemers aan de workshop worden geprikkeld om heel bewust te werken aan een goede start. De workshop wordt hoog geradeerd en de reacties van de deelnemers zijn zeer positief, vanwege de open en eerlijke communicatie op basis van gelijkwaardigheid, de afwisseling en interactie, de leerzame inhoud en dat er af en toe ook gelachen mag worden!