Between steunt stamceltransplantatie van MS-patiënt - Between Staffing
4786
post-template-default,single,single-post,postid-4786,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Between steunt goed doel MS

33 jaar, zzp’er, voorheen kerngezond en in de bloei van zijn leven. Nooit had Marchel, een goede vriend van een van onze collega’s, gedacht dat zijn leven een compleet andere wending zou nemen. In 2018 werd bij hem de meest agressieve vorm van Multiple sclerose (MS) geconstateerd. MS is een ziekte van het centrale zenuwstelsel waarbij zenuwen beschadigen. Hierdoor geven de zenuwen signalen van en naar de hersenen minder goed door, of helemaal niet. Plotselinge verlammings- en uitvalverschijnselen treden hierdoor op.

Ieder jaar in september beklimt een groep collega’s de Mont Ventoux. Deze sportieve uitdaging staat in het teken van een goed doel en dit jaar gaan we dit doen voor Marchel. Marchel is namelijk uitbehandeld in Nederland, maar een behandeling in Rusland biedt hoop: een stamceltransplantatie. Veel MS patiënten gingen Marchel voor naar Rusland en keerden terug met goede resultaten en leven nu zelfs MS vrij. De behandeling van €65.000 wordt niet verzekerd hier in Nederland en om deze reden dragen wij bij aan de kosten voor de behandeling. Zo hopen wij Marchel zijn leven terug te geven.

Natuurlijk is het nog afwachten of wij de Mont Ventoux kunnen beklimmen, vanwege het COVID-19 virus. Maar de behandeling van Marchel staat eind september gepland, dus wij willen hoe dan ook helpen. Of we de berg kunnen beklimmen of niet. Wil jij net als ons Marchel helpen dan kun je er voor kiezen een bijdragen te doneren via de site ikhelpmarchel.nl. Alle beetjes helpen. Hopelijk beklimmen wij in september met trots de Mont Ventoux met dit mooie doel in ons achterhoofd.