Video-calls en veel mailverkeer: Between werkt thuis
4569
post-template-default,single,single-post,postid-4569,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Between Staffing werkt thuis

Nederland blijft massaal thuis vanwege het coronavirus. Ook wij openen aankomende weken onze laptop thuis aan de keukentafel of op de bank. Een gesprek bij de koffieautomaat over hoe het met de familie gaat en hoe het klussen ervoor staat, zit er voorlopig niet in. In plaats daarvan communiceren we via mail, app en telefoon. Het is voor ons, net zoals veel andere bedrijven, even wennen. Toch hoeft het niet iets slechts te zijn. Thuiswerken heeft namelijk beslist voordelen.

Productiever en tijdbesparend

Door thuis te werken ben je geen tijd kwijt aan reizen. Ook maak je geen reiskosten. Thuiswerken maakt je productiever, wat gebleken is uit diverse onderzoeken. Negen op de tien thuiswerkers krijgt evenveel of juist meer werk af op zo’n dag buiten kantoor. Daarnaast werken medewerkers ook efficiënter thuis dan op kantoor. Een reden waarom er meer werk verzet kan worden. Maar, thuiswerken is niet alleen maar rozengeur en maneschijn. Er kleven ook een aantal nadelen aan thuiswerken.

Afhankelijk van techniek en minder contact

Je huis is niet ingericht zoals je kantoor. Je tafel is te hoog, je stoel net te laag. Ergonomisch is het thuis vaak een stuk minder goed dan op kantoor. Je kunt geen direct gebruik maken van de systemen die je op kantoor normaal gesproken gebruikt. Hierdoor ben je afhankelijk van extra applicaties en technieken, die soms niet naar behoren werken. Als laatste is het gebrek aan betrokkenheid vaak voor veel mensen het grootste nadeel. Thuiswerkers hebben minder contact met collega’s, terwijl veel mensen juist daar hun energie uithalen.

Om deze reden zetten wij ons bij Between in om ervoor te zorgen dat wij als teams goed blijven communiceren.

Wij blijven betrokken

Iedere ochtend heeft elk team een video-call. Het begint vaak wat rommelig. Je microfoon staat nog op “mute”, er wordt door elkaar gepraat, beelden haperen en de kinderen komen even gedag zeggen. Desondanks blijven wij samenwerken en maken wij van deze tijd het beste. Door de dagelijkse stand-ups weten wij wat er bij het team speelt en kunnen we elkaar helpen waar nodig.

Iedereen doet wat hij/zij kan

Ook onze ICT support medewerker, Robert, is positief ondanks de problemen. “Collega’s waarbij een programma niet goed werkt of uit het systeem worden gegooid. Waar ik op een normale kantoordag misschien twee collega’s aan mijn bureau had met vragen, rinkelt mijn telefoon nu continu. Ik vind het niet erg, want iedereen blijft positief en heeft begrip voor de situatie. Iedereen doet wat hij/zij kan. Ondanks de huidige situatie blijft iedereen zich keihard inzetten, dat vind ik mooi om te zien.”

Between is er voor jou

Ondanks dat wij thuiswerken, blijven wij doorgaan met onze dienstverlening. Wij willen voor onze professionals, opdrachtgevers en leveranciers zo flexibel mogelijk blijven en de best mogelijke service leveren. Wij wensen iedereen veel succes en gezondheid. Indien je nog vragen hebt over onze dienstverlening, neem gerust contact met ons op!