Eerste uitgave van Talent Monitor een feit
5965
post-template-default,single,single-post,postid-5965,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Eerste uitgave van Talent Monitor een feit!

Talent monitor

Een scheiding tussen externe inhuur en recruitment, het past in een oude wereld. Een wereld waar afdeling inkoop leidend was voor flex en waar HR de zeggenschap had over vaste arbeid. In 2021 leven we in een nieuwe wereld waar bedrijven personeel integraal – ongeacht contractvorm – gaan managen, in vakjargon ook wel Total Talent Management genoemd. Om de interactie tussen de vaste en de flexibele markt nauwkeurig in kaart te brengen, hebben HeadFirst Group – waar Between onderdeel van uitmaakt- en Intelligence Group de handen ineen geslagen en is deze eerste uitgave van de Talent Monitor nu een feit.

De belangrijkste constateringen van 2021 editie 1 zijn:

  • Veel uitzendkrachten die hun baan zijn kwijtgeraakt gedurende corona, zijn zzp’er geworden of in vaste dienst gaan werken.
  • De groei van zzp’ers lijkt te versnellen. Dit bevestigt het vermoeden van een verschuiving van uitzend naar de inhuur van zzp’er.
  • Payrolling is tien keer zo klein geworden in de laatste vier jaar.
  • Vanwege de onrust rondom de wet DBA kiezen opdrachtgevers vaker voor de inzet van professionals via leveranciers, in plaats van zzp’ers.
  • Door de krapte op de arbeidsmarkt zijn er minder aanbiedingen per opdracht en meer bureaus actief zzp’ers aan het benaderen.
  • Het tekort aan recruiters, gecombineerd met het tekort aan kandidaten en uitzendkrachten, maakt dat werkgevers meer moeten vertrouwen op werving op eigen kracht.
  • Platforms hebben momenteel weinig impact in het bij elkaar brengen van vraag en aanbod van zzp’ers. Bureaus, social media en eigen netwerk spelen een grotere rol. De game changer moet nog opstaan.
  • Het zoekgedrag van zzp’ers naar werk is vrijwel hetzelfde als werknemers.

Download de eerste editie van de Talent Monitor hier.

Over Talent Monitor
Intelligence Group en HeadFirst Group – waar Between onderdeel van uitmaakt- stellen elk kwartaal op basis van de recruitmentdata van Intelligence Group, gecombineerd met de inhuurdata van HeadFirst Group unieke inzichten over arbeidsmarkt gerelateerde thema’s ter beschikking. Beide databronnen zijn gestructureerd opgeslagen, conform de ISCO-norm. ISCO is een internationale classificatie van beroepen op basis van overeenstemming in het niveau en de specialisatie van de vaardigheden die nodig zijn om het beroep uit te oefenen.