Hoe kijkt een recruiter naar jouw LinkedIn profiel? - Between Staffing
4041
post-template-default,single,single-post,postid-4041,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Tips van een recruiter

LinkedIn is hét platform dat werkgevers en recruiters gebruiken om hun nieuwe collega’s te vinden. Je eigen visitekaartje op LinkedIn is dan ook belangrijk als jij aan een sollicitatietafel wilt komen te zitten. Dagelijks wordt LinkedIn als business- en carrièremanagement tool gebruikt door ruim 8 miljoen LinkedIn leden in Nederland (Business of Apps, 2020). In dit artikel legt Daphne van Dorrestein, onze recruitment consultant, uit waar zij naar kijkt als zij op zoek gaat naar de geschikte kandidaat.

Een eerste indruk

“Ik wil op een profiel gelijk duidelijkheid: is het de moeite waard om contact met jou op te nemen? Een compleet profiel met recente werkervaring, foto, header en samenvatting is voor mij een reden om verder te lezen. Als jij aandacht hebt besteed aan je profiel dan zie ik dat terug en trekt het eerder mijn aandacht. Ik zie vaak genoeg profielen voorbij komen waar geen aandacht aan is geschonken. Dit begint met een foto. Een professionele foto in sollicitatiekleding bepaalt of jouw profiel wordt gelezen. Maak oogcontact met een glimlach en zorg voor een rustige achtergrond. De kans dat ik je profiel bekijk, wordt versterkt.”

Jouw werkervaring en vaardigheden

“Na de introductie met jouw foto let ik bij een eerste scan vooral op of jij de werkzaamheden kunt uitvoeren die passen bij de opdracht waarvoor ik een kandidaat zoek. Hierbij houd ik van een rijtje dat ik makkelijk kan scannen. Ik wil binnen enkele seconden weten wat jouw meeste recente opdrachten waren. Zo kan ik gelijk kijken of dit overeenkomt met de opdracht die ik beschikbaar heb. Houd de functieomschrijvingen kort en krachtig. Schrijf in heldere, korte zinnen en vermijd ingewikkelde woorden. Benoem je takenpakket puntsgewijs, maar noem maximaal vijf punten op, en licht toe waar jij het bedrijf mee hebt geholpen. Snelheid en precisie is waar ik mee werk, dus mijn aandacht gaat naar profielen waarop ik dit kan toepassen.

Wat betreft vaardigheden is het niet erg om uit te breiden. Je kunt op LinkedIn 50 vaardigheden invullen. Ik zou zeggen: benut iedere plek. Ik wil weten wat jij allemaal kunt en voor welke opdrachten ik je kan inzetten.”

Overtuigingskracht

“Na het scannen van jouw werkervaring en vaardigheden, verdiep ik mij in de overige informatie op jouw LinkedIn profiel. Hoewel je vorige werkervaringen al een beeld geven van wie jij bent, wil ik je beter leren kennen voordat ik weet of je daadwerkelijk bij de opdracht of functie past. Je profiel is namelijk een eerste kennismaking. Woon jij in de buurt van de opdrachtgever? Wat is de maximale reisafstand die je wilt afleggen? Wat heb jij over jezelf geschreven in de samenvatting? Wat zijn jouw hobby’s? Ik ben benieuwd waar jij affiniteit mee hebt en welke oplossing jij bent op de arbeidsmarkt. Val op met je ervaring en maak duidelijk waarvoor jij te bellen bent.”

Tips voor jouw LinkedIn profiel

“Tot slot, wil ik je graag tips meegeven op basis van de punten waar ik op let:

  • Professionele portretfoto, waarbij je oogcontact maakt, in sollicitatiekleding en een rustige achtergrond;
  • Woongebied invullen. (Wil je ergens anders aan de slag? Stel dit gebied dan alvast in);
  • Up-to-date lijst met vorige werkervaringen;
  • Als je benaderd wil worden neem dan je e-mailadres en/of telefoonnummer op in de samenvatting;
  • Een sterke samenvatting waarin jij je cv benoemd in enkele zinnen;
  • Benoem al je vaardigheden;
  • Benoem je hobby’s.

Ik hoop dat ik jou heb geholpen met dit artikel, zodat jouw LinkedIn profiel een passend visitekaartje is voor jouw volgende werkgever. Heb je nog meer vragen? Je kunt contact met mij opnemen via daphne.van.dorrestein@between.com. Ben je op dit moment op zoek naar een nieuwe opdracht? Neem zelf het initiatief en kijk op Jobcatcher.eu! Jobcatcher is het platform waarop wij dagelijks vacatures van opdrachtgevers plaatsen. Ik wens je alvast veel succes en misschien tot snel aan de sollicitatietafel!”