De beste freelance opdrachten vinden?

Freelance opdrachten vinden

Hoe kom jij aan de perfecte freelance opdrachten?

Zowel beginnende als doorgewinterde freelancers zitten wel eens zonder opdracht. Het vinden van freelance opdrachten kan een behoorlijke uitdaging zijn. Hoe kom je aan die perfecte opdracht?

Hoe zet jij jezelf als freelancer op de markt?

Ten eerste is het van belang dat jij voor jezelf alles goed op orde hebt. Wat zijn jouw normen en waarden en waar wil je voor staan? Door deze vragen aan jezelf te stellen kom je er achter wat voor opdrachten bij jou passen. Op deze manier vind je freelance opdrachten die het best bij jou passen.

Daarnaast is het goed om na te denken over de manier waarop jij jezelf als freelancer op de markt zet. Hoe onderscheid jij jezelf van anderen waardoor juist jij wordt aangenomen voor die ene opdracht?

Het antwoord vind je in de kern van wat jij te bieden hebt. Opdrachtgevers zijn op zoek naar oplossingen voor de problemen waar zij mee zitten. En die oplossingen heb jij in bezit. Probeer voor jezelf na te denken over hoe je  problemen hebt opgelost bij afgelopen opdrachten. Op deze manier zet jij concreet in jouw cv wat je voor andere opdrachtgevers hebt betekend.

Maak gebruik van platformen voor het vinden van freelance opdrachten

Verder is het van belang dat je een goed netwerk opbouwt. Een goed netwerk kan bepalend zijn bij het vinden van nieuwe freelance opdrachten. Het kan echter gebeuren dat ook jouw netwerk niets voor jou kan betekenen. Online freelance platformen bieden dan een oplossing. Ons online platform Jobcatcher biedt dan een oplossing . Via ons platform kun jij freelance opdrachten vinden die bij jou passen, kan je contact leggen met opdrachtgevers en breid je jouw netwerk uit. Naast Jobcatcher hoeven we je vast niet te vertellen dat LinkedIn ook een grote rol speelt in het creëren van een goed netwerk voor het vinden van freelance opdrachten.

Blijf op de hoogte van ontwikkelingen binnen jouw vakgebied

Bovendien is het als freelancer altijd goed om tips en tricks te ontvangen omtrent nieuwe ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Zorg daarom dat je ‘in beweging’ blijft. Voor opdrachtgevers is het altijd fijn als jij op de hoogte bent van wat er in jouw vakgebied gaande is. Zoek bijvoorbeeld eens naar webinars omtrent nieuwe inzichten in jouw vakgebied. Webinars zijn een goede investering in de kennis die jij opdoet tijdens jouw loopbaan als freelancer. Door actuele kennis op te doen kan het voor opdrachtgevers aantrekkelijker worden jou aan te nemen voor een openstaande opdracht. Benieuwd naar de webinars die Between maandelijks organiseert? Houd dan onze evenementen in de gaten.

Wil jij jouw zoektocht naar een nieuwe opdracht gelijk beginnen? Wij geven jou 7 tips om goed van start te gaan.