IT Salary Survey 2019 - Between Staffing
533
post-template-default,single,single-post,postid-533,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
IT Salary Survey 2019

De 20e editie van het jaarlijkse salarisonderzoek van AG Connect en Berenschot voor IT’ers in loondienst en zzp’ers is van start gegaan. Het onderzoek brengt in beeld wat er gemiddeld in IT-functies wordt verdiend en hoe de arbeidsmarkt voor IT’ers zich ontwikkelt.

Met de IT Salary Survey 2019 willen AG Connect en Berenschot achterhalen of het salaris of uurtarief van IT-professionals de afgelopen twaalf maanden wel bovengemiddeld is gestegen en of hun arbeidsvoorwaarden marktconform zijn. Verder wordt IT’ers gevraagd hoe zij aankijken tegen de ontwikkelingen op de arbeidsmarkt, of ze toe zijn aan een andere baan, of ze tevreden zijn over hun ontwikkelingsmogelijkheden en hoe zij de werkdruk ervaren.

Jouw mening telt!

Vorig jaar bleek uit de IT Salary Survey dat hoewel de arbeidsmarkt in razend tempo aantrekt, werkgevers nog niet echt bereid zijn om de portemonnee te trekken om IT-talent aan zich te binden. In de IT Salary Survey 2019 onderzoeken Berenschot en AG Connect de ontwikkelingen in de afgelopen twaalf maanden.

Zal de krapte op de IT-arbeidsmarkt zich dit jaar dan eindelijk vertalen in verbeterde arbeidsvoorwaarden? Vorig jaar bleek uit het salarisonderzoek namelijk dat de koopkracht van de gemiddelde ICT’ers op nullijn lag, terwijl de arbeidsmarkt nergens zo krap als die voor IT’ers. Ondanks dat de meeste IT’ers de banen voor het uitzoeken hebben, grepen werkgevers nog altijd niet massaal naar de portemonnee. Gemiddeld kregen de ruim 2.600 ICT’ers die meededen aan het salarisonderzoek er de twaalf maanden voorafgaand aan het onderzoek slechts 1,3% bij.

Aangezien de inflatie in de periode april 2017 tot maart 2018 gemiddeld 1,3% was, komt de koopkracht van ICT’ers gemiddeld exact op 0 uit. De cao-lonen stegen in de vergelijkbare periode gemiddeld met 1,5%. Inmiddels is de arbeidsmarkt voor IT’ers nog krapper geworden, dus het ligt in lijn der verwachting dat werkgevers inmiddels wel meer betalen voor schaars IT-talent. Of dat ook echt zo is, zal blijken op 15 juni, wanneer de resultaten van de Salary Survey 2019 worden gepubliceerd in AG Connect nummer 6/7. Het onderzoek loopt van 20 februari tot 1 april.

Doe je mee?

Doe mee aan de Salary Survey 2019 en krijg inzicht in wat jij waard bent. Je maakt bovendien kans op een Philips Hue Light starterkit, 3x een Nintendo Classic Mini én € 2.000 opleidingsbudget te besteden bij Global Knowledge. Om kans te maken op de prijzen vul je aan het einde van het onderzoek je e-mailadres in. Dit e-mailadres is niet gekoppeld aan de resultaten, daarmee blijft jouw reactie volledig anoniem. Je kunt hier ook aangeven of je de resultaten van het onderzoek wilt ontvangen.