Ontwikkelen als freelancer

Als freelancer wil je natuurlijk zelf je freelance opdrachten kunnen bepalen die jij leuk vindt en bij je passen. Maar dat is niet het enige natuurlijk, je wilt jezelf ook verder kunnen ontwikkelen. In deze blog bespreken we een aantal mogelijkheden om dit zo optimaal te doen. Verder bespreken we wat de voordelen daarvan zijn én we vertellen over een plek waarin je alles leert over het groeien als freelancer. Op deze manier kun je jezelf blijven en groeien als freelancer.

 

De voordelen van jezelf ontwikkelen

Als freelancer ben je natuurlijk voornamelijk bezig met het uitvoeren van je opdracht maar het is ook van belang om je kennis en vaardigheden up-to-date te houden. Je ontwikkelt je namelijk voortdurend verder in jouw vakgebied. Door jezelf continu te ontwikkelen, zorg je ervoor dat je een streepje voor hebt op de concurrentie. De markt aan zelfstandig professionals groeit elk jaar en er is dus ongelooflijk veel concurrentie. Door in jezelf te investeren is de kans op een opdracht groter! Een ander voordeel is dat je door jezelf te ontwikkelen meer zelfvertrouwen krijgt, waardoor klanten vanzelf meer vertrouwen in je krijgen en je daardoor meer freelance opdrachten binnensleept.

Welke manieren zijn er?

 

Een kwestie van ervaring

De eerste manier om als freelancer te blijven groeien, is eigenlijk een inkoppertje, gewoon aan de gang gaan. Het is van belang dat je een freelance opdracht aangaat die uitdagend is, maar wel binnen je comfortzone ligt. Zo leer je namelijk het meeste en kun je jezelf optimaal ontwikkelen. Probeer ook altijd feedback te vragen van de opdrachtgever..

Denk na over je aanpak

Het is verstandig om na het uitvoeren van een opdracht altijd te reflecteren. Wat werkte wel en wat niet? Het voordeel van het freelance vak is dat je veel vrijheid en zelfstandigheid hebt. Gebruik deze vrijheid dan ook om te experimenteren met verschillende methodes. Zo kun je er achter komen welke werkwijze voor jou werkt en welke niet. Uiteindelijk

Events en bijeenkomsten

Inmiddels is het algemeen bekend dat je als freelancer goed gebruik kan maken van je een netwerk. Daarom is het belangrijk om deel te nemen aan netwerkbijeenkomsten of events. Dit is een uitstekende manier om in contact te komen met andere freelancers en opdrachtgevers. Je kunt hier bovendien ook veel leren van anderen, dus dit is zeker de moeite waard. Verder bieden veel events en bijeenkomsten ook de mogelijkheid om jezelf te laten zien als freelancer. Dit is dus de manier om je netwerk te vergroten.

Investeer in jezelf

Een andere methode die je kunt toepassen, is in jezelf  investeren. Dit zou je kunnen doen door cursussen of trainingen te volgen of gebruik te maken van een ontwikkelingsplatform als Select Academy. Hier kun je onder andere alles leren over het vinden van freelance opdrachten. Ook kun je hierdoor nieuwe contacten opdoen en wellicht interessante uitdagingen vinden. Op deze manier ben je verzekerd dat je altijd freelance opdrachten binnen zult slepen.

Reflecteer

Tot slot is het ook verstandig dat je tijd vrij maakt om na te denken over hoe het gaat met jouw freelance bedrijfje. Wat zijn de successen tot nu toe? Wat zijn de uitdagingen waar je tegenaan loopt? Op welke manier kun je jezelf en/of je bedrijf verder ontwikkelen? Door regelmatig stil te staan bij deze vragen, blijf je nadenken over hoe je jezelf kunt verbeteren.

Select Academy als platform voor je ontwikkeling

Zoals je nu hebt kunnen lezen zijn er een aantal manieren om jezelf te (blijven) ontwikkelen. Een uitstekende manier om hiermee aan de slag te gaan, is door gebruik te maken van Select Academy. Dit ontwikkelingsplatform biedt verschillende cursussen en trainingen aan, waardoor je verder blijft groeien. Ook kun je hier terecht voor advies en tips over het freelance vak. Zo weet je zeker dat je altijd vooruit blijft gaan en jezelf verder kunt ontwikkelen als freelancer.

Al met al is het van groot belang dat je blijft leren en ontwikkelen als freelancer. Met alle informatie die je in dit artikel hebt gevonden, zet je zeker stappen vooruit.