Samenwerken aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt
5510
post-template-default,single,single-post,postid-5510,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Samenwerken aan gelijke kansen op de arbeidsmarkt

oPuce

Afgelopen 1 oktober is er een stap gezet om de arbeidsmarkt toegankelijker te maken. Een van de initiatieven die hierbij helpt is de Talent Connector, een platform dat speciaal is ontworpen om werkzoekenden die hersteld zijn van kanker in contact te brengen met werkgevers. Verandering is namelijk nodig. Uit onderzoek blijkt dat op dit moment ruim 60% van de mensen na ontslag door kanker niet meer aan werk komt. Een veel te hoog percentage vindt ook Isabelle Lebrocquy initiatiefnemer en oprichter van social enterprise oPuce. Samen met oPuce en een aantal andere bedrijven zorgen wij daarom dat sollicitanten die hersteld zijn van kanker op de arbeidsmarkt dezelfde kansen krijgen als ieder ander.

oPuce: volwaardig werk na kanker

oPuce is een social enterprise dat mensen die hersteld zijn van kanker weer aan werk helpt. Dit doet oPuce met behulp van een bedrijvennetwerk die het convenant ‘werk en kanker’ hebben ondertekend. In dit convenant verklaren de aangesloten bedrijven zich actief in te spannen om mensen hersteld van kanker dezelfde kansen in de arbeidsmarkt te bieden.

Lebrocquy: “Men denkt vaak dat mensen die zijn genezen van kanker een groter risico lopen om weer ziek te worden. Dat is onterecht. Mensen die zijn genezen van kanker hebben namelijk net zoveel kans om weer ziek te worden als ieder ander. Dit heeft mij geïnspireerd tot het oprichten van oPuce.”

Bedrijven die zich naast Between Staffing bij het convenant hebben aangesloten zijn ABN AMRO, AkzoNobel, Deloitte, Inalfa, Janssen, ManPowerGroup, Philips, Pon, PostNL en de Volksbank. Samen met oPuce hopen wij dat meer bedrijven zich aansluiten, zodat alle werkzoekenden na kanker net zoveel kans maken op volwaardig werk.

De Talent Connector

De lancering van Talent Connector is een stap richting een arbeidsmarkt met écht gelijke kansen. Elk op Talent Connector aangesloten bedrijf geeft informatie over wat zij doen in het kader van gelijke kansen en waar zij voor staan. Via het platform contacteer je gemakkelijk de betrokken recruiter van het bedrijf. Samen met hem of haar kijk je naar mogelijkheden voor een baan bij of via het betreffende bedrijf. De werkzoekende en het bedrijf kunnen op die manier makkelijk en snel schakelen.

Between Staffing en oPuce

Onze missie is om met gelijke kansen voor iedereen de juiste persoon, op het juiste moment, op de juiste plek te plaatsen. Aansluiten bij het bedrijvennetwerk van oPuce is voor ons dus een logische keuze waarover wij geen moment hoefden na te denken. Samen met de andere bedrijven zetten wij ons in om deze groep werkzoekenden een volwaardige plek in het arbeidsproces te geven. Wil je meer weten over dit initiatief? Kijk op https://www.talentconnector.nl/ of neem contact met ons op. Wij vertellen jou graag meer over deze bijzondere stap in de arbeidsmarkt.