Vind jouw ICT freelance opdracht

Freelance ICT opdracht

Hoe ga je op zoek naar freelance ICT opdrachten?

Binnen de ICT-sector zijn veel banen te vinden. Toch kan het een enorme uitdaging zijn om een ICT freelance opdracht te vinden die bij jouw past. Hoe zet jij jezelf goed in de markt en vergroot jij de kans op het vinden van jouw tijdelijke ICT freelance opdracht?

Gebruik Jobcatcher voor het vinden van jouw ICT freelance opdracht

Het is van belang dat jij weet wat je uit wilt stralen als jij een tijdelijke ICT freelance opdracht wilt vinden die bij jou past. Bovendien is het van belang te weten wat jij een opdrachtgever kan bieden. Waarom zou een opdrachtgever jou aan moeten nemen? Zorg ervoor dat jij weet waar jouw specialisme ligt en waar jouw sterke punten liggen. Daarnaast is het van belang oplossingsgericht te denken. Zo is een opdrachtgever niet alleen geïnteresseerd in wat jij te bieden hebt, maar ook in hoeverre jij van meerwaarde kan zijn voor zijn organisatie en welke problemen jij voor hem kunt oplossen.

Jouw specialisme en sterke punten kun je kenbaar maken op ons platform Jobcatcher. Hier kun je de tijdelijke opdrachten vinden die bij jou past. Dit platform biedt jouw bovendien de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de nieuwste functies bij opdrachtgevers door heel Nederland.

Weet wat er speelt in jouw vakgebied

Zorg dat je actief bent binnen jouw vakgebied. Als jij een ICT freelance opdracht wilt bemachtigen, is het belangrijk dat je weet wat de laatste ontwikkelingen zijn binnen het vakgebied. Naast dat je zo de kans vergroot om weer aan de slag te gaan als ICT freelancer, vergroot je ook je eigen kennis. Wees ook actief op sociale media zoals LinkedIn. Hier staan zo nu en dan ook handige updates op die betrekking hebben op jouw vakgebied.

Zorg dat je open staat voor tips en tricks of bel een opdrachtgever. Zelf het initiatief nemen kan lastig zijn maar kan je tegelijkertijd een hoop mooie dingen opleveren. Tips en tricks kun je onder andere bemachtigen via webinars. Wil jij weten wanneer deze webinars door Between worden georganiseerd of waar deze over gaan? Check dan onze evenementen pagina.