Virtuele collega Sam binnenkort ook onderdeel van onze Servicedesk

Het is alweer even geleden dat wij vol trots onze virtuele én genderneutrale collega Sam voorstelden. In de tussentijd heeft Sam niet stilgezeten. Nadat Sam aansloot bij het Contractmanagement team om contact op te nemen met startende professionals voor het compleet maken van dossiers in ons platform Select, is het moment nu aangebroken om Sam deel uit te laten maken van onze Servicedesk.

Start tweede pilot
In de afgelopen tijd is Sam gevoed met informatie, ofwel getraind om intelligenter te worden. Daardoor kon Sam niet alleen beter de binnengekomen vragen beantwoorden, maar wordt de technologie ook breder inzetbaar op verschillende afdelingen. Zo startte Sam enkele weken geleden met het bellen van niet-ingezette professionals met een inactieve of incompleet profiel. Ruim honderd professionals gaven aan dat ze binnen nu en twee maanden beschikbaar te zijn voor een opdracht. Ontzettend bruikbare informatie waar we direct actie op kunnen ondernemen!

Ondersteuning bij al jouw vragen
En daar blijft het niet bij! Inmiddels staan we namelijk aan de vooravond dat Sam ook gaat helpen bij onze Servicedesk. Dit betekent dat als jij binnenkort ons algemene nummer belt, jij Sam aan de telefoon kunt krijgen. Die kan jou vervolgens helpen bij al jouw vragen op het gebied van Select, contractmanagement, recruitment en finance. Mocht je er samen toch niet uitkomen, dan kan Sam jou doorverbinden met de juiste collega om je alsnog persoonlijk te woord te staan. De combinatie van team Servicedesk en virtuele collega Sam maakt dat wij persoonlijk contact kunnen inzetten op de momenten waar het ertoe doet.