De voordelen van freelance opdrachten

Voordelen van freelance opdrachten

Als zelfstandig professional geniet je van verschillende voordelen. Zowel gedurende de periode waarin je jouw freelance opdracht uitvoert als de periode waarin je even tijdelijk geen opdracht hebt, ben jij eigen baas. Hierdoor kun jij je eigen koers varen, pak je aan wat je wilt en laat je gaan wat je niet wilt. Wij zetten een aantal voordelen van werken aan freelance opdrachten op een rij.

Wat zijn de voordelen van werken aan freelance opdrachten?

Vrijheid en autonomie

Een voordeel van werken aan freelance opdrachten is dat je vrij bent in wanneer jij je werkt uitvoert. Jij mag je werkdag namelijk zelf inrichten. De kern ligt bij het behalen van de deadline. Kwaliteit leveren is hierbij logischerwijs vanzelfsprekend.

Als freelancer ben je eigen baas

Er zijn genoeg voordelen voor het werken aan freelance opdrachten te noemen. Met stipt op nummer 1: je bent eigen baas. Dit houdt in dat jij als professional zelf jouw opdrachten uitkiest, je meerdere opdrachten tegelijkertijd kunt aannemen en jij je eigen werktijden bepaalt. Je kunt dus werken waar en wanneer je maar wilt. Hierdoor geniet je van een bepaalde onafhankelijkheid die je als werknemer niet zou kennen.

Je bepaalt jouw eigen tarieven

Voordat je aan jouw freelance opdracht begint bepaal jij zelf jouw tarief. Dit tarief moet natuurlijk wel passen binnen de gestelde kaders van de opdrachtgever. Als je een succesvolle freelancer bent, kun je meer vragen dan dat je zou ontvangen wanneer je in loondienst ben. Door goede prestaties te leveren, zorg je ervoor dat jij hoger op de verlanglijst van de opdrachtgever komt te staan.

Variatie aan freelance opdrachten

Hoe langer je freelancer bent, hoe meer opdrachtgevers je gedurende je carrière gezien hebt. Dit zorgt voor een hoop variatie en een groot netwerk binnen jouw vakgebied. Naast het voordeel van een groot netwerk, is jouw werk afwisselend. Ondanks dat jouw specialisme wellicht niet verandert, bevind jij je continu in een andere omgeving met nieuwe mensen. Dit maakt het werk uitdagend.

Wil jij jouw eerste freelance opdracht binnen halen? Wij geven je drie tips om de beste indruk achter te laten tijdens jouw intake gesprek.