We blijven toch mensen? - Between Staffing
3925
post-template-default,single,single-post,postid-3925,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Iedereen heeft een verlangen naar verbinding. Een verlangen om erbij te horen. Met deze dagen voor Kerst speelt dit al helemaal op. We willen ons niet eenzaam voelen. We willen aandacht, ons geliefd voelen en we willen vooral gezien worden. Het doet er niet altijd toe door wie. Een vriend, geliefde, kennis, zelfs een vreemde. Een stukje verbinding, al is het klein, is waardevol voor iedereen.

De waarde van een ouderwets telefoongesprek

Een ouderwets gesprek in plaats van het nieuwe mail-, app- en chatgeweld. Het is een mening die vaker wordt gegeven, omdat veel mensen weten dat het beter werkt, maar wat je toch niet terugziet in dagelijks contact. Hoe vaak stuur jij een mail, wacht je uren op een antwoord, voordat je een antwoord krijgt met “akkoord”? Hoe vaak ben je een kwartier aan het typen om je verhaal over je opdracht te vertellen via WhatsApp? Hoe vaak heb je een compleet gesprek over de chat zonder dat je je gesprekspartner ook maar echt hebt gehoord of gezien?

Waarom er vaker wordt gekozen voor de mail of WhatsApp? Persoonlijk contact komt al snel dichtbij. Ondanks dat we als mensen op zoek zijn naar verbinding en betrokkenheid, ontwijken we het ook. Iemand bellen brengt iets onzekers met zich mee. Het is intensief en persoonlijk. Vergeleken met een simpel appje kun je tijdens een telefoongesprek niet even zeggen “Ik reageer over vijf minuten, ik moet over mijn antwoord nadenken”. Door te telefoneren verlies je de controle over je eigen woorden, die zijn je mond uit zonder autocorrectie. Telefoneren vraagt daarom om concentratie, maar ook directe participatie. Je geeft jezelf prijs door te bellen. Iemand kan gelijk aan jouw stem horen wat je echt van een onderwerp vindt. Je weet nooit wat je voor je belletje terugkrijgt. Je kunt op een vervelend moment bellen, wanneer iemand net erg emotioneel of chagrijnig is. Dan is je verhaal over je nieuwe opdracht toch niet erg goed getimed.

De waarde van een telefoongesprek blijft. Ondanks dat een mail of app sturen de veilige keuze is, komt er geen gevoel van saamhorigheid bij kijken. Bij een gesprek waarbij je elkaar kan horen, en kan zien (wat een nog betere keuze is), is de intimiteit veel groter. Je kunt elkaar horen lachen of zuchten. Je hoort emotie in een stem wat het makkelijker maakt om iemands woorden te wegen. Het creëert een stukje verbinding, waar geen WiFi of 4G bij komt kijken. Twee personen die een ouderwets gesprek voeren en zich hierbij open en persoonlijk opstellen, brengt mensen tot elkaar. Of het om een persoonlijke- of werkrelatie gaat, mensen verbinden het best wanneer ze elkaar horen, en het liefst ook zien. Dit is de reden waarom Between altijd kiest voor een persoonlijke benadering.

Between houdt rekening met jou

Ook wij als Between weten dat de wereld steeds sneller gaat. Een belletje en al helemaal een één-op-één gesprek op locatie kost tijd. Tijd die er soms niet is of waar geen prioriteit aan zit. Tijd betekent ook geld en met de Kerstdagen kunnen we wel wat extra centen gebruiken. Daarom vraagt verbinding ook flexibiliteit. De recruiters van Between staan bijvoorbeeld dagelijks in contact met ZZP’ers en houden rekening met wat de ZZP’er wil. Recruiters zorgen dat de timing en de manier van contact past bij de wensen en voorkeuren van de ZZP’er. Between gebruikt verschillende manieren van persoonlijk contact, zodat je ons kan bereiken op de manier hoe en wanneer jij het wilt.

Heb je het druk en wil je direct iets van ons weten? Bel dan Between op +31(0)20 – 584 0857. Heb je een vraag, maar geen haast? Stuur een mail naar info@nl.between.com. Ben je op zoek naar een nieuwe opdracht, maar heb je geen behoefte aan een gesprek? Ook dit kan. Op Jobcatcher vind je alle opdrachten van onze klanten. Of toch gewoon een ‘ouderwets’ één-op-één gesprek? Kom eens langs bij ons op kantoor. Wij streven altijd naar een persoonlijke benadering om jou op maat te adviseren en een gevoel van verbinding mee te geven. We blijven namelijk allemaal toch gewoon mensen.