Recruiter aan het woord: Mike Veen - Between Staffing
5228
post-template-default,single,single-post,postid-5228,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

Recruiter aan het woord: Mike Veen

Recruiter aan het woord Mike Veen

Hoe gaan onze recruiters precies aan het werk? Wat doen zij om de juiste kandidaat bij een opdracht te plaatsen? Vorige keer gaf onze recruiter Vicky Brokmann een kijkje in haar werk. Deze keer vragen wij aan Mike Veen waar zijn specialiteit in het recruitmentvak ligt. Hij vertelt hoe hij werkt en wat hem een goede recruiter maakt.

Hoe haal jij voldoening uit je werk als recruiter?

“Dagelijks sta ik in contact met zowel leveranciers als klanten. Ik ben een mensenmens en vind het contact heerlijk. Een professional aan een passende opdracht helpen of een lastige aanvraag invullen met de perfecte kandidaat. Het zijn voorbeelden van werkmomenten waar ik voldoening uithaal. Na verloop van tijd creëer je een dusdanige band met contactpersonen dat een zakelijk telefoongesprek al snel gezellig aanvoelt. Het is super om na een intensieve samenwerking echt iets te bereiken, zoals een plaatsing. Het gevoel is uniek en geeft meer motivatie om die samenwerking op te zoeken. Iedere dag werk je dan ook met zoveel mensen samen. Ik denk dat het ook wel de kracht is van Between, de zogenoemde “power of personal staffing”. We doen het tenslotte samen.”

Hoe maak jij de juiste match?

“Door net even een beetje meer te geven. Ik bel iedere dag met leveranciers om openstaande aanvragen door te nemen. We bespreken de inhoud van de opdracht en achterhalen het zwaartepunt van de aanvraag. Veelal ontstaan uit zulke gesprekken nog inhoudelijk vragen die wij vervolgens aan de klant stellen en van hen beantwoordt krijgen middels een vragenformulier. Met de antwoorden van de klant weten wij wat zij daadwerkelijk zoeken. Hierdoor begrijp ik waarom de eisen daadwerkelijk eisen zijn en de wensen aangemerkt staan als wensen. Ook achterhaal ik vaak wat voor een persoonlijkheid de klant zoekt bij de kandidaat. Dit alles geeft een compleet beeld van het profiel dat de klant wenst te ontvangen. Dit gewenste profiel vergelijk ik vervolgens met mijn gevonden kandidaten. Daarna zorgen de geselecteerde kandidaat en ik ervoor dat alle eisen en wensen duidelijk terugkomen bij werkervaring in het cv. Hierna hebben wij vaak een perfecte match!”

Wat maakt jou een goede recruiter?

“Ik neem echt de tijd om de inhoud van de opdracht te begrijpen en dat we altijd de best passende kandidaat aanbieden. Daarnaast vind ik het belangrijk om open en transparant te zijn. Ik weet dat een open en eerlijke manier van communiceren de fundering is voor een succesvolle samenwerking. Ik investeer dan ook graag in mijn huidige werkrelaties, maar ik maak ook graag kennis met mensen die ik nog niet ken.”

Ben je benieuwd wat Mike voor jou kan betekenen? Neem dan contact met hem op via mike.veen@between.com. Of wil je misschien ook aan de slag bij Between? Bekijk dan onze actuele vacatures.