Wat de crisis ons heeft geleerd zakelijk en persoonlijk - Between Staffing
5015
post-template-default,single,single-post,postid-5015,single-format-standard,bridge-core-1.0.4,,qode-title-hidden,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-18.0.8,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive
Wat de crisis ons geeft geleerd

De onzekere periode waarin wij ons al enige tijd in bevinden, heeft niet enkel effect op de wereld om ons heen, zoals de gesloten horeca en uitgestelde evenementen. Deze fase heeft ook effect op persoonlijk vlak, waarbij we mentale gezondheid niet moeten onderschatten. Toch heeft het niet bij iedereen een negatief effect. Zo vinden mensen (her)nieuwe hobby’s, ervaren meer rust en hebben geen stress om te bepalen hoe een weekend wordt doorgebracht. Door het licht aan het eind van de coronatunnel, hoe ver dat ook is, is het ook langzaam tijd om na te denken over de tijd na corona. Want wat hebben we geleerd van deze crisis en welke goede gedachtes/gewoontes op zowel zakelijk als persoonlijk vlak nemen we mee naar het ‘nieuwe normaal’?

Thuiswerken werkt

Kantoorbaan-houdend Nederland maakte van de een op de andere dag de overgang naar thuiswerken. Niet voor iedereen werkt dit goed en al helemaal niet in het begin. Thuiswerken brengt namelijk uitdagingen met zich mee, zeker voor werkende ouders. Het echte contact met collega’s en klanten is een gemis. Toch is het duidelijk dat wij in staat zijn om werkzaamheden anders te organiseren, teams op afstand aan te sturen en de gewenste resultaten te behalen. In sommige gevallen blijkt thuiswerken zelfs efficiënter te zijn. Het is dan ook niet ondenkbaar dat thuiswerken blijft aanhouden, zelfs als de coronacrisis voorbij is. Daarbij is thuiswerken voor veel mensen een uitkomst. Het scheelt reistijd en er wordt efficiënter gewerkt. Wellicht is thuiswerken een gewoonte die blijft hangen, ook na de coronacrisis.

Een nieuw perspectief

In de huidige crisis staan veel bedrijven voor een aantal uitdagingen. Dit prikkelt bedrijven om na te denken over hoe werkzaamheden uitgevoerd kunnen worden, hoe functies zijn ingeregeld (vast, interne flex of inhuur) en op welke gebieden organisaties eventueel flexibiliteit nodig hebben. De ervaringen die hiermee zijn opgedaan, dragen bij aan het nieuwe perspectief vanuit waar bedrijven gaan kijken. Ook na de crisis. Hierbij staat vooral de kwaliteit van het werk centraal en hoe het werk plaats-onafhankelijk uitgevoerd kan worden. Maar ook hóe het werk georganiseerd kan worden en door wie. Bedrijven blijven kijken hoe dingen beter, slimmer en innovatiever kunnen. Maar vooral hoe de werkzaamheden zoveel mogelijk door kunnen gaan, ondanks een crisis.

Creatief denken

Dit brengt ons bij het creatief denkvermogen van veel bedrijven. Er is namelijk veel creativiteit getoond de afgelopen tijd. Restaurants die gesloten moeten blijven en vervolgens schakelen naar aan huis bezorgen en mooie menu’s voor thuis samenstellen. De digitale omslag van het onderwijs. Kwekerijen van bloemen en planten die acties samenstellen en aan huis bezorgen. Eerder epidemieën en pandemieën hebben vaak geleid tot sociale innovatie. Het zakenblad Forbes schrijft: “If the history of pandemics is a guide, this contagion, like all others, will spark a wave of innovation”. Wij zijn benieuwd naar de innovaties die uit deze crisis gaan ontstaan.

Wat wij uit deze crisis halen

Net zoals bij ieder ander vraagt de huidige crisis aanpassingsvermogen van de collega’s van Between. Thuiswerken, werken met nieuwe systemen en contact met andere collega’s door te videobellen. Maar wat nemen onze collega’s na de coronacrisis op persoonlijk of zakelijk gebied mee uit deze tijd?

“Allereerst ben ik enorm trots op onze hulpverleners die zich dag in, dag uit inzetten voor de gezondheid van de bevolking. Zij zijn de echte helden van deze tijd! Daarnaast merk ik bij mijzelf en mijn team dat we in deze tijd worden getest op creativiteit en denken in mogelijkheden. Positief omdenken staat hierbij voor mij centraal. Niet focussen op wat niet mogelijk is, maar juist zoeken naar wat wél mogelijk is. Dit zal ik blijven doen, ook wanneer de crisis voorbij is.” – Hanswerner Davids, commercieel directeur.

“Wat ik vooral van deze crisis heb geleerd, is het behouden van een positieve mindset. Dit doe ik door middel van een gezonde voeding en frisse lucht, maar ook met informatie en inspiratie om nieuwe dingen te gaan ondernemen.” – Michelle Liem, officemanager.

“In deze tijd blijkt maar weer hoe belangrijk het “menselijke stuk” van ons werk toch eigenlijk is! Heel veel leuke gesprekken gehad met mensen waar het normaal gesproken allemaal veel zakelijker mee is. Daarnaast vind ik het fijn om te zien dat thuiswerken toch eigenlijk erg goed kan! Dat is weer heel positief voor de toekomst!” – Kirsten van Roode, regiedesk.

Ben jij benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze recruiters reviewen jouw cv, we adviseren over hoe intakegesprekken door kunnen gaan en geven oplossingen hoe inwerken digitaal kan plaatsvinden. Heb jij een ander vraagstuk waar je creatief denkvermogen voor nodig hebt? Wij kijken graag vanuit nieuw perspectief met jou mee.